fredag den 22. juli 2016

Becca.

Jeg har strikket Becca fra bogen Yndlingsstrik af Katrine Hannibal. Det er hendes første bog. En bog med flere gode modeller i.


Den er strikket i to tråde coast i farven sort, så mønsteret er ikke helt så tydeligt. 


 Jeg tænker, det er en model, som sagtens kan bruges som grundmodel til andre mønstre eller måske striber. 

Et par mere i sommervarmen.

Mens vi nyder det gode vejr, er det jo oplagt at motionere hæklenålen til et mindre projekt i bomuldsgarn.


Det er der kommet disse vaffelhæklede grydelapper ud af. De er hæklet i dobbelt almindeligt bomuldsgarn fra brugsen. Et par læderstropper er sat i til ophæng.

Nu er de lagt i gavekassen til en passende anledning.


søndag den 17. juli 2016

Zigzag i flere omgange.

Endelig er jeg blevet færdig med denne zigzag-top. Den er designet af Marianne Isager. Den er strikket i isagers bomulin og viscolin. 


Jeg måtte strikke den næsten to gange, da den i første omgang blev for stor. Den er strikket oppefra og ned. Jeg havde lavet indtagninger undervejs, men slet ikke nok. 

Faktisk var den vasket, og jeg havde den på en enkelt dag, men følte mig ikke helt tilpas, Den blev lagt ind på hylden et par uger, mens jeg overvejede, hvad der videre skulle ske med den.


Det endte med, at den blev trævlet op til ærmegabet, og der blev lagt yderligere indtagninger ind. Det har hjulpet, så nu skal den nok blive brugt.

søndag den 10. juli 2016

Sport.

Der er rigtig meget sport i fjernsynet i øjeblikket. Det er ikke det hele, der interesserer mig lige meget. Jeg er noget mere til tour de france end fodbold, og det samme gælder for manden. Alligevel har jeg strikket/hæklet til lyden af et par fodboldkampe. Finalen løber også over vores skærm i aften, mens jeg hygger mig med mit og lytter til, hvad der sker undervejs.

Jeg er i gang med at se hvad jeg har af liggende af bomuldsgarn. 

Hvis jeg har 3-4 ngl af den samme, kan det blive til et par grydelapper. Er der 2 ngl kan det blive til et håndklæde, og er der 1 ngl eller mindre bliver det til karklude.


Disse par klude er hæklet af de mindre rester. Jeg starter med en rest og ser hvor langt jeg kommer. Når nøglet slutter, finder jeg en der matcher og fortsætter med den farve. 

Dejlig måde at få ryddet ud i resterne, og det bliver nogle fine klude. Den nederste er hæklet i v-mønster med halve stangmasker, og den øverste i tæt muslingemønster.

søndag den 3. juli 2016

Ikke helt efter planen.

Jeg har et stykke tid tænkt på at cykle rundt om Kerteminde fjord. Det skulle så være i dag. 

Solen skinnede, da jeg cyklede hjemmefra, men undervejs kunne jeg godt se, en temmelig mørk sky komme nærmere. Det kunne godt se ud til at den gled udenom. Det gjorde den ikke. 

Kort før Kølstrup åbnede sluserne sig for fulde gardiner og med både lyn og torden. Jeg er ikke voldsomt vild med lyn og torden, så jeg søgte ly ved Kølstrup kirke, til det værste var overstået. 

Godt gennemblødt (men stadig varm) fortsatte jeg nu i tørvejr og sol, turen rundt. Sådan så uvejret ud efter det havde passeret mig.


Resten af turen foregik i stort set tørvejr. Det var godt med et varmt bad og en kop varm kakao, da jeg kom hjem.