lørdag den 27. september 2014

Brug for nyt.


Jeg fik brug for nyt strikketøj i dag, da jeg skulle på biltur med svigermor. Jeg kan jo ikke gå glip af en masse god strikketid, men det kræver jo det helt rigtige projekt, så der både kan snakkes og følges med i omgivelserne. 

Velfærdskjolen fra Geilsk fylder for meget til bilstrik, og sokker var ikke lige det jeg havde allermest lyst til, så derfor har jeg startet op på en "fiskekutter" fra bogen Grønland af Anette Danielsen. 

Garnet er indkøbt for ca. 1 år siden til et andet projekt, som døde endeligt for et par dage siden.

mandag den 22. september 2014

Nu er det tiden.

Jeg skal lige love for, vi har fået noget af et vejrskifte. I nat blev vi holdt vågen af torden, lyn og skybrud. Det er slet ikke til at forstå, at det kun er to dage siden, jeg sad ude i min kajak ved Fyns Hoved i næsten havblik og kiggede på marsvin.


Men så er det jo godt, at dette slumretæppe er blevet færdigt.


 Det er hæklet med to tråde af Rasmillas ynglingsgarn i 6 farver + bundfarven. Det vejer knap 1650 gram.


I aften vil jeg putte mig under tæppet med et godt strikketøj. Glad for at husene er hule.

fredag den 19. september 2014

Derudaf i stribevis.

Da jeg i lørdags var en tur i Tante Grøn røg der også lidt garn og en opskrift på en Velfærdsmodel fra Geilsk i kurven. Jeg er kommet godt i gang og strikker stribe efter stribe.


Jeg har lige haft en ekstra rundpind i, så jeg kunne prøve den. Det tegner godt.

onsdag den 17. september 2014

Wilmas vinter

Jeg har strikket endnu et stykke babytøj. Denne gang en kjole, der hedder Wilmas vinter. Opskriften har jeg lånt af en veninde, men den kan købes her.


Den vejer kun 53 gram, så det er ikke de store rester, der var brug for, for at strikke denne lille kjole. Garnet er rester af tvinni fra Isager. Knapperne er fundet i knappekassen. 

Somme tider kan det virke indviklet at læse hele opskriften inden man går i gang. Men det skulle jeg nok have gjort med denne, for nederst i opskriften stod der, at hvis man ville have lidt mere fylde i kjolen, skulle man tage masker ud efter bærestykket. 

Det vil jeg nok gøre, hvis der bliver en næste gang med denne model, så den får lidt mere kjolefacon.

søndag den 14. september 2014

Masser af inspiration.

En tur til Odenses midtby i går, var en god anledning til at bringe bogen Grønland af Annette D med hjem. Det var ikke det eneste, der kom med hjem, men mere om det senere.


Ekspedienten var heller ikke i tvivl om, der var lagt op til en weekend af de rigtig gode.

fredag den 12. september 2014

Fredag.

Det er fredag. Fredag med sol. Fredag med hækling.


Selv om det kun er tilbage i foråret, jeg hæklede det sidste tæppe, så har jeg nu helt glemt, hvor lang tid, det tager at hækle det sammen. Men for hver firkant, som bliver sat på, kommer jeg jo et skridt nærmere, så mon ikke det går.

mandag den 8. september 2014

Lille model.


Denne lille trøje er strikket i en rest højlandsuld fra Kenneth. Alt i alt er der brugt 72 gram og knapperne er også fra gemmerne, så det kan ikke være meget bedre. 

Opskriften er fra bogen Babystrik på pinde 3 af Lene Holme Samsøe. Nu kommer den i gavekassen til senere brug.

lørdag den 6. september 2014

Opskriften på en dejlig dag.

Drømmen var en tur til Vesterhavet i dag, men vejrudsigten i det vestjyske sagde noget andet, så i stedet gik turen til Fyns Hoved, med medbragt madkurv.


Vejret var pragtfuldt og udsigten den er jo fantastisk.


Eftermiddags-teen blev drukket på terrassen.



torsdag den 4. september 2014

Småt.

Jeg har kigget dybt i garnskabet og fundet et par nøgler af denne højlandsuld. Nu er jeg ved at omsætte dem til lidt babytøj til gavekassen. Et projekt, der burde være overkommeligt.


mandag den 1. september 2014

Arve-knipling.

Der har været forespørgsel om, hvordan den arvede knipling ser ud, så her kommer et lille smugkig.