søndag den 29. januar 2012

Det hvide drys.



Det har drysset lidt fra himlen de sidste dage. Haven er nu indhyllet i et hvidt dække. Dejligt ser det ud. 


Men sneen kan bruges på mange måder. Den yngste, der er hjemme på weekend (kun fordi hun skulle på arbejde) kunne berette at en flok af skolens elever, heriblandt hende selv, havde været en tur i sauna, hvor de blev enige om, at de skulle da ud og rulle sig i sneen. Så de spænede ud, rullede sig i sneen, og løb hurtigt ind i saunaen igen. Sjovt så det ud, mente hun, og sjovt var det.



onsdag den 25. januar 2012

Mer !


Solen skinner, vinden er helt stille og frosten viser sig tydeligt på planterne i haven. Lad os bare få noget mere af den slags i stedet for regn, blæst og mørke. 


mandag den 23. januar 2012

Sådan kan de også bruges.

Her i weekenden har jeg hæklet denne lille flacon. Ikke fordi jeg har lyst til at have sådan nogle til at ligge hist, pist og alle vegne, men for at bruge den på en lidt anden måde, end det nok var tænkt, dengang dette mønster kom til verdenen. Mønsteret stammer iøvrigt fra et gammelt blad.


Jeg kom den ned i min gamle barnekop, hvorefter jeg har sat en kunstig sukulent i . Hvis du vil bruge en frisk, så kom en lille pose omkring jorden så flaconnen ikke bliver ødelagt. 



Her står den i en glasklokke, sammen med en mindre og et par små hvide saint paula´er. Kan du ikke selv hækle, så prøv at kigge i genbrugscentre. De kan selvfølgelig også være strikkede eller kniplede.



lørdag den 21. januar 2012

Ahhh.

Weekend med kun få planer indlagt og masser af tid til hygge.



torsdag den 19. januar 2012

Hjemme igen.

Jeg er lige kommet hjem fra knipling. Det er ikke mange centimeter man når på sådan en aften, men lidt har også ret.



Det er et gammelt kniplemønster, der stammer fra Peders mormor. Den gang var der ikke så mange oplysninger omkring mønsteret, så der er ting, man selv kan bestemme, hvordan skal se ud. På mønsteret stod heller ikke hvilken trådtykkelse der skulle bruges. Min lærer og jeg gættede på den, der hedder 16/2. Vi må dog nok erkende, at det skulle nok være nummeret mindre i stedet. Det bliver meget kompakt. 


Jeg har dog valgt at fortsætte, for jeg kan faktisk godt lide det rustikke udtryk det får. Det er meningen det skal bruges i forbindelse med et gardin, så der er mange centimeter endnu.

tirsdag den 17. januar 2012

Jeg har fået pip !

Jeg lånte en papegøje af en kollega. Den var købt hos en gadesælger. Nu har jeg luret den af, og her er den i min version.


Nu skal den bo i den lille kuffert sammen med Søren Snegl.

søndag den 15. januar 2012

Den lille Søren.

Desværre driller min blog i øjeblikket. Jeg kan ikke se kommentarerne, der kommer bare en blank side frem. ØV

Nå men jeg vil alligevel udløse spændingen fra forrige indlæg.


Billedet er faktisk temmelig dårligt, men jeg tror nu nok i kan se, det er blevet til en lille Søren Snegl. Den skal bruges i mit arbejde, hvor jeg er ved at lave en sangkuffert. I kufferten skal ligge forskellige små ting, som kan forbindes med forskellige børnesange. Så når børnene ser en af de små ting, så ved de, hvad det er for en sang vi skal synge.

fredag den 13. januar 2012

Kan i gætte hvad det er ?

onsdag den 11. januar 2012

Nu kan der blive styr på den.

Den dag vi afleverede yngste på Ollerup Gymnastikhøjskole, havde hun ikke haft hendes værelsesnøgle ret længe, inden hun nævnte hun manglede en key-hanger.

Dagen efter fandt jeg garn i gemmerne og gik i gang med at hækle en til hende.


Samme dag ringede hun for at sige det gik super godt dernede, og hun kunne samtidig fortælle, at hun havde købt en key-hanger.
Jeg tænker, det er en, der står Ollerup på, så den er helt sikkert in i øjeblikket.

Om hun vil bruge den jeg har lavet, ved jeg ikke, men det er helt fint med mig. Den har været hyggelig at lave og initialerne passer jo også på mig.

søndag den 8. januar 2012

Måske er det mig.

Det er ikke nemt at fotografere sådan et halsrør, og så på en dag, hvor det stort set ikke blev rigtig lyst. Jeg har dog forsøgt alligevel.  Skal dog lige sige at begge billeder er det samme halsrør, og det er farven på det nederste billede, der er den korrekte.


 Det er et mønster på dobbelt halsrør med snoninger fra Tante Grøn, og det er strikket i deres eget garn L-uld. I følge opskriften skal der strikkes 10 mønstre på pind 10. Jeg synes dog det var rigeligt i størrelsen efter 9 mønstre, så jeg skyndte mig at stoppe der, lukke af og sy sammen. Det viste sig dog at det også var lige stort nok, så jeg pillede syningen op igen og trævlede et mønster op. Nu passer det perfekt.
Måske passer min strikkefasthed ikke, men der stod ikke noget om strikkefasthed i opskriften, så jeg kløede jo bare på, men pyt for det endelige resultat blev lige som det skulle være.


Fakta:
Design: Dobbelt hals-rør med snoninger.
Garn: L-uld fra Tante Grøn i Odense (100 % uld)

Løbelængde: 100 g = ca 125 m

Anvendt i gram: 330 g
Anvendt i meter: 412,5 m
Gram i alt i år: 330 g
Meter i alt i år: 412,5
Farve: 6330 mørk brun.

Pinde: Nr. 10
Bemærkninger: Jeg har ikke tidligere strikket et halsrør, så jeg måtte lige tilpasse længden, så den passer mig.

torsdag den 5. januar 2012

Nye tider.

Vi er blevet alene 2 her på matriklen. I går kørte vi yngste til Ollerup Gymnastikhøjskole på sydfyn, hvor hun skal være det næste halve år.

Vi havde en rigtig dejlig dag dernede i går med frokost, rundvisning og informationsmøde. Det er en gammel skole fra 1920, hvor mange af de gamle ting er bevaret og selvfølgelig meget nyt kommet til. De gamle stuer, hvor Niels Buch boede (ham der grundlagde skolen) står stadig som dengang og bliver brugt ved særlige lejligheder.


Svømmehallen blev bygget i 30 erne og vandt faktisk en sølvmedalje dengang ved OL i arkitektur. Den er fantastisk flot.


Den gamle gymnastiksal står også og bliver selvfølgelig stadig brugt til forskellige ting, selvom der er 2 haller og en stor springsal.


Som bagsiden af medaljen er dette tegn muret i gulvet ved indgangen til svømmehallen. Niels Buch var nasist. Jeg synes det er fint det er blevet bevaret, selv om det er noget skolen ikke kan stå inde for i dag, men det er jo en del af historien.

Hun har sparet længe til dette ophold, så vi håber det vil blive hendes livs oplevelse. En sød japansk pige skal hun dele værelse med, og hun fik hurtig spottet et par drenge og nogle piger, hun tidligere har gået til gymnastik sammen med, så det tegner i hvert fald godt fra begyndelsen.