lørdag den 29. oktober 2011

På jagt.

Tænk sig at det kan være så svært at finde knapper til et færdigt projekt. Det lykkedes først i 3. forretning. Jeg måtte faktisk i 2 forskellige byer inden det lykkedes. I første forretning købte jeg dog 4 knapper, som måske kunne bruges. I den anden havde hun godt nok en, der passede helt godt, men jeg følte ikke de gav lige det udtryk, jeg ville have. I begge butikker, kunne der ikke prales af god betjening. I den sidste, som nok er den mindste garnforretning, jeg nogensinde har været inde i, var betjeningen i top. Jeg kom hjem med disse 4, som jeg glæder mig til at sy i projektet.

tirsdag den 25. oktober 2011

Nu må det være nok !


Endnu et par små sokker til at varme futterne på en lille pige er færdige. Det er par nr. 3, og de er strikket i brugsens strømpegarn i en meget lækker mørk lilla, selv om de ser blå ud på billedet. Nu varer det et stykke tid, inden der kommer flere sokker på pindene.

Nu må jeg vist hellere arbejde mig længere ned i kurvene og se om ikke, der skulle være lidt, der fortjener at blive gjort færdig :)

lørdag den 22. oktober 2011

Hvor ?


I øjeblikket strikker jeg snoninger i massevis. Jeg kan egentlig godt lide at strikke snoninger, men det er måske nok bedst jeg bare sidder hjemme med det. Ikke fordi det er svært, men fordi jeg holder snoningspinden med munden i mellem hver snoning. Dog kun på de omgange, hvor jeg bruger den ekstra pind. Det ser rigtig fjollet ud, men det virker. Hvad gør i ?

torsdag den 20. oktober 2011

Gammel.

Ja det er ikke mig, der er gammel, selvom det somme tider kan føles sådan.

Derimod er det denne skønne kagedåse, som har noget over 40 år på bagen. Den er fra mit barndomshjem, og nu har jeg været så heldig at få den.


Kommer den ikke i brug før, så er der ingen tvivl om, at den skal huse nogle julesmåkager. Hvis vi altså kan få låget af, for det er godt nok stramt. Spørgsmålet er om det er en ulempe eller en fordel.

mandag den 17. oktober 2011

Haveblomster.


I weekendens fine vejr, fik vi også tid til lidt havearbejde. Det er jo ved at være tiden til vinter-klargøring. Der står stadig fine blomster i haven, men disse kom med ind og blev omdannet til en dejlig buket.

lørdag den 15. oktober 2011


Der skulle provianteres lidt i dag. Men det fine vejr inspirede også til en gåtur ved vandet. Vind var der ikke megen af, så det var små bølger, der skvulpede i vandkanten.


I dag så storebæltsbroen ud til at dykke i vandet på begge sider af højbroen og fortsætte under vand, som var det et andet vandland.

Kan i øvrigt lige orientere om, at der i dag er gået 2 mus i fælder på loftet, så nu er det spændende om der er flere deroppe.

onsdag den 12. oktober 2011

Mere varme.


Endnu et par sokker er kommet af pindene. Denne gang skal de varme en lille pige. De er mere lilla end billedet viser. Garnet er strømpegarn fra Brugsen.

mandag den 10. oktober 2011

Mand efter mus!


Somme tider er der liv på loftet. En lille mus er vist flyttet ind, måske med familie. Ind i mellem hører vi trippen hen over loftet. Det startede faktisk allerede for 1-2 måneder siden.

Nu er det ikke fordi vi synes de skal være der, så der er skam sat mussefælder op. Lokkemaden kan de nu også rigtig godt lide, for den bliver spist, men åbenbart med tyvagtig forsigtighed så fælden ikke klapper.

Jeg tror vi skal have købt en af de fælder, hvor de skal helt ind i fælden for at hente maden, for i øjeblikket er det vist musen der ler bedst.

lørdag den 8. oktober 2011

Impulsivt.


Formiddagen skulle bruges til æbleplukning hos Nybro Frugt. Æblerne af sorten Elstar er store og lækre, så dem fik vi plukket en masse af.


Planen var, at vi efter æbleplukningen lige skulle ordne lidt indkøb til aftensmaden, men en pludselig indskydelse gjorde at vi også købte lidt brød og pålæg, og så gik turen til Fynshoved, hvor vi startede med en simpel frokost i bilen.


Efterfølgende gik vi turen rundt i masser af blæst og en smule regn. I midten af billedet kan lige anes de 10 vindmøller ved Samsø. Trods vejret var det en rigtig dejlig tur, og det gjorde det jo ikke dårligere med en kop varm kakao, da vi kom hjem.

fredag den 7. oktober 2011

Bruges eller ?

Da jeg for nogle dage siden arbejdede med hæklede firkanter, fik jeg lavet 6 stk. i det "forkerte" garn. Ikke at garnet som sådan er forkert, men forkert til dette projekt. De er nu hæklet sammen med en kant uden om. Det er ikke særlig stort ca. 25 x 35 cm, men mon ikke det kan bruges til et lille dukkebarn.

onsdag den 5. oktober 2011

Fantastisk.


Jeg var i Middelfart i går til et fantastisk arrangement med Annette Danielsen. Det var Garniture som stod for arrangementet.

Jeg fik kun taget dette billede til at sætte på bloggen, for da først Annette gik i gang, glemte jeg alt om kamera.
Hun sprudlede af energi, da hun fortalte om tilblivelsen af de mange trøjer og bøger. Hun kan bare noget med de strikkepinde, og bøgerne er bare så flotte med små hyggelige billeder ind i mellem, som virkelig skaber stemning.

Efter foredraget var det vores tur til at bruge garn og strikkepinde. Vi fik udleveret opskrifter på otte strikkeprøver, som var strikkemønstre fra den seneste bog.

Jeg var heldig at Bedstemors kram kunne kende mig på trøjen, så vi kunne hilse på hinanden. Jeg har lige forsøgt at lægge en kommentar på hendes blog, men det kunne jeg ikke få til at virke. Hvis der er, nogle der ved, om man kan gøre noget ved det, så råb højt, for det er da smadder-irriterende.

mandag den 3. oktober 2011

Firkanter.


Jeg arbejder med firkanter og forskelligt garn. Det skal blive til et tæppe, når jeg har fundet ud af hvilket garn det skal hækles i. Problemet er, at vi nok er lidt uldsarte her, nogle mere end andre, men det skulle jo gerne blive et tæppe, vi har lyst til at putte med. Jeg tror det ender med Rasmillas ynglingsgarn.