fredag den 30. september 2011

Kan det blive bedre ?


Masser af sol og varme, lækker the på kanden, striktøj og mit nye blad. Kan weekenden få en bedre start ?

onsdag den 28. september 2011

Sokker.


Så er disse små par sokker færdige og klar til at varme nogle små futter i barnevognen, når vinteren kommer nærmere.

søndag den 25. september 2011

Det svære valg.


Det er let at bestille garn på nettet. Men det kan faktisk også godt være svært, for hvilken farve skal man vælge, velvidende at den farve man ser på skærmen måske ikke er helt den samme i virkeligheden.

Forleden dag da der kom garn fra Garnudsalg var disse to farver med. Min plan var at disse to skulle strikkes sammen i et projekt. Billedet her giver ikke helt den rette farve på den lyse. Den er mere meleret. Så da jeg åbnede kassen, tænkte jeg med det samme at de to farver kunne jeg overhovedet ikke strikke sammen.

Problemet er jo ikke større end det kan sagtens bruges til noget andet, men planen lurede stadig i hovedet, så til sidst satte jeg mig alligevel og strikkede en lille prøve. Jeg må sige, at resultatet blev super, ja faktisk meget bedre end jeg havde forestillet mig inden jeg bestilte garnet.

Nu glæder jeg mig til at komme i gang med det rigtige projekt.

onsdag den 21. september 2011

Efterår på flere måder.

Efteråret er landet her hos mig i dag. Det er ikke vejret, jeg tænker på, selv om det nu også minder meget om efterår. Men derimod dette garn i dejlige efterårsfarver.


Det er blackhill højlandsuld fra Garnudsalg. Der er planer med noget af det, og andet var ekstrakøb for at undgå fragt, men der skal nu nok vise sig nogle projekter, hvor det kan bruges.

Måske jeg skulle fatte pindene med det lyse sommersjal inden jeg starter nyt projekt op.

mandag den 19. september 2011

Den grønne.


Den grønne har jeg skrevet i overskriften, og så er det faktisk lidt svært at se på dette billede. Men det er den altså.

Det er Tinas tørklæde fra Rasmilla, som er strikket i Rasmillas ynglingsgarn, og helt efter opskriften. Det er blevet utroligt lækkert, men jeg synes, at det gerne måtte være lidt større, ikke i højden men på den brede led.

Jeg tror faktisk, at jeg ville vælge at tage ud i siderne på hver pind i stedet for hver anden, så der kan blive lidt mere at binde med. Men det skal nu nok blive brugt, for lækkert er det.

lørdag den 17. september 2011

Super dejlig.

I går havde jeg en skøn, skøn dag med mine 2 tøser. Vi startede med morgenbrød hos ældste inden dagen bød på shopping i Odense, med indlagt frokost på café.

Mange butikker blev undersøgt på kryds og tværs, mode blev diskuteret, og julegaveønsker blev nævnt i flæng.
Til sidst sluttede vi hos tanterne, hvor jeg købte denne lækre bog, som efterhånden er kendt af mange her i blogverdenen.


WOW hvor er der altså mange lækre modeller i den bog. Det værste af det hele er, at intet garn fra lageret matcher til nogle af disse opskrifter - øv.

Nu er det jo ikke fordi jeg mangler strikketøj, men jeg får bare sådan en lyst til at gå i gang med flere af modellerne fra bogen.

I stedet strikker jeg på en ældre sjals-model fra Drops. Det er faktisk en sommer-model, men det er nu ikke fordi, det har ligget længe i kurven, men jeg synes, jeg har manglet sådan et her i sommer, så nu tænkte jeg, at det måske var en god ide at begynde nu, så der var en chance for at det var færdigt til næste sommer.

torsdag den 15. september 2011

Er der nogle der vil hjælpe ?

Har du en facebookprofil, kan du hjælpe Nicklas på 9 år, som har gået i dagpleje her hos mig.
Han lider af en uhelbredelig sygdom der hedder NBIA. På verdensplan er der ca. 200 tilfælde. Det er gudskelov ikke ret mange, for det er en frygtelig sygdom, men dette bevirker, at der ikke forskes ret meget i denne sygdom, idet der ikke er penge til det. Den forskning der er, skyldes udelukkende private midler.


Du kan hjælpe ved at gå ind på facebook, PFA Brug livet fonden, tryk synes godt om, stem på en hjertesag, find "hjælp Nicklas" og stem. Han har brug for mindst 400 stemmer inden den 25. sept. Du kan stemme fra alle computere, så har du flere, så gør endelig det.


Jeg håber på at rigtig mange vil gøre dette, så der kan blive flere penge til forskning. Han har rigtig meget brug for det.

onsdag den 14. september 2011

Lap på lap.


Grydelapper som er bestilt. Hun havde godt nok kun bestilt et sæt, men mon ikke hun bliver glad for 2 sæt, når hun finder ud af, at de også skal vaskes en gang i mellem ;o)

De er hæklet i vaffelmønster, der er set hos Karen. Størrelsen har jeg selv reguleret og "hullet", hvor de skal hænge på krogen er lavet efter fri fantasi. Garnet er fra lageret - bomuldsgarn fra brugsen.

lørdag den 10. september 2011

Striber på langs.


Mermaid af Hanne Falkenberg er færdig.

Det har været en fornøjelse at strikke denne lækre sag i ene retmasker og den er endda strikket på pind 3, som jeg normalt synes er lidt hårdt.

Kedelig at strikke vil man måske tænke, men på grund af venderækker og farveskift hist og pist, sker der nyt med jævne mellemrum, så det har absolut været en god oplevelse.

Iøvrigt har jeg også lært en del nye finesser, og det klager jeg bestemt ikke over.

onsdag den 7. september 2011

Trængsel.


Der er trængsel på pindene i øjeblikket. Jeg er startet på "OVERBLIK" af Annette Danielsen. For at få strikkefastheden til at passe er jeg nødt til at strikke den på pind 2 og 2½. Men jeg har ikke en rundpind i str. 2, så jeg måtte finde de gamle pinde fra min mormor frem, men der er nu lige mange masker nok, så det bliver dejligt at komme op på pind 2½ og en rundpind. Selv om jeg nu stadig synes det er meget små pinde. Jeg kan bedst lide pind 3½, men det kan jo ikke altid lade sig gøre.

mandag den 5. september 2011

Hvad skal jeg vælge?

Jeg har tænkt mig, at der skal stå nye strikkepinde på min ønskeseddel til jul i år. Men jeg ved bare ikke, hvad jeg skal vælge.
Skal det være Addi click eller Knit pro ?


Der er godt nok lidt flere pinde med i Addi-sættet, men jeg bruger aldrig pinde i str. 9 og 10, så dem vil jeg alligevel ikke mangle. I pakken fra Knit Pro er der små dimser, der markerer pindestørrelser på de hengemte projekter. I Addi-sættet følger en "opbevaringstaske" med. Den i Knit Pro ser noget discount-agtig ud, men man kan dog tilkøbe en til 200,00. Der er 4 wirer i Knit Pro, men kun 3 i Addi. Kors hvor er det svært. Hvad mener i ?

lørdag den 3. september 2011

Tilbage i tiden

Da Julie flyttede til Odense, blev hun budt velkommen med en pakke fra Odense Kommune med billetter til forskellige kulturelle oplevelser i kommunen. Der i blandt var der 2 billetter til Den fynske landsby. Dem havde hun ikke selv lyst til at bruge, så de blev foræret til os :)
I dag var vejrguderne med os, så her kommer lidt stemningsbilleder.













fredag den 2. september 2011

Strikkeklubben på tur.


I går ankom disse 3 billeter til en spændende aften. Desværre må vi undvære fjerde-kvinden denne aften, men mon ikke vi 3 andre nok skal hygge os. Jeg glæder mig i hvert fald.

torsdag den 1. september 2011

Jeg har fået pindsvin.

I går skulle min datter til byen, og som så mange gange før pjatter vi lidt, og jeg siger husk at købe mange gaver med hjem til mig :) Hvem synes ikke det er fedt at få gaver. Jeg havde nu ikke regnet med, at hun tog noget med hjem til mig, men hun tog fusen på mig og kom med disse søde pindsvin fra Kastanjestrik. Hvor heldig kan man være ....