mandag den 30. august 2010

Det største.

Det største projekt, jeg nogen sinde har lavet, er færdigt. Fuglesjalet fra Christel Seyfarth på Fanø. Det har været en fornøjelse at strikke, selv om der har været 14 farver at holde styr på. Jeg må vidst hellere starte opsparring til endnu et Fanø-projekt.

fredag den 27. august 2010

Støv.

Mit kniplebræt har holdt en lang sommerferie, men i dag er det blevet støvet af. Jeg skal nemlig bruge det i morgen, hvor det er årets knipledag. Jeg har lovet at komme på udstillingen i Nyborg Husflid med nogle ting og samtidig sidde der sammen med nogle flere og kniple fra 10-14. Bare jeg dog kan huske hvordan man gør ;o)

tirsdag den 24. august 2010

Frøslev.

I sommerferien var vi en tur i Frøslevlejren. Det er nu ikke fordi, det har min helt store interesse, men jeg gør det gerne alligevel. Jeg slæber jo også gerne manden med i diverse garnforretninger, så noget for noget.
Jeg blev nu faktisk temmelig imporneret over alle de kreative ting, de havde fremstillet illegalt den gang. Det var ligefrem kunstværker.
Desværre glemte jeg helt at tage billeder derinde, men hvis i har lyst, kan i jo smutte en tur forbi. Der var iøvrigt gratis adgang i museet, hvad vi ellers ikke ser ret mange steder.

søndag den 22. august 2010

Søndag.

Sommeren er vist ved at være slut, og vi er nu i gang med sensommeren. Edderkopperne har travlt, og nogle af sommerblomsterne har før været kønnere. Heldigvis kan vi da stadig være heldig at finde en solrig plet, hvor vi kan nyde livet og solens varme stråler.
Fortsat god søndag.

tirsdag den 17. august 2010

Jeg drømmer.

I vores sommerferie på Als, var vi i en antik-butik. Her fandt jeg et par glas til samlingen. Jeg drømmer nemlig om et spisekammer. Det bliver vist ikke et koldt et af slagsen, men sådan et, hvor jeg kan opbevare mel, morgenmad, dåsevarer og en masse andet. Det er ikke noget, der er lige op over, men jeg kan jo godt forberede mig til den dag, hvor drømmen går i opfyldelse.
Manden har længe kigget på sådan nogle, og endelig fandt han en, som skulle med hjem.

Er du også på genbrugsjagt i din ferie?

søndag den 15. august 2010

Turen går til ....

En af Julies veninder har foræret os 3 billetter til Egeskov og vejrudsigten lød lovende, så vi besluttede i går, at vi ville benytte os af tilbuddet i dag.

Park-anlægget består af flere "små" haver. Blandt andet en lækker urtehave, som enhver husmor vil misunde. En have med masser af blomster til afskæring. Barokhave. Hvilehave, hvor der hang flere hængekøjer. Rosenhave og Duftehave.
Der var mange planter vi fik lyst til at eje, men vores matrikkel kan vist ikke rumme det hele. Vi har jo heller ikke lige et helt hold gartnere til at passe haven, men må klare det selv.

I veteranbilsmuseet står der 2 gamle 3-hjulede biler, som får mig til at tænke på min mormor og morfar. Jeg kan huske når de kom på besøg, så kom de kørende i sådan en.

Vi fik mange timer til at gå dernede, og det kan varmt anbefales, hvis du skulle komme på de kanter.

Tænk sig.

Utroligt som tiden går. 18 år har jeg været gift med denne mand.

lørdag den 14. august 2010

Forberedelser.

Vi har handlet ind til en picnickurv, der skal bruges i morgen. Den skal blandt andet indeholde denne lidt grove pesto.

100 g mandler
50 g parmesan ost
1 dl olie
ca. 75 g bassilikum (der kan suppleres med persille, rucola eller lign.)
saft af en 1/4 citron
salt og lidt peber
1 fed hvidløg

Det hele blendes groft.

Velbekomme.

torsdag den 12. august 2010

Feriestrik.

Lidt strik er det blevet til i ferien, men ikke mange omgange, for det er ved at være nogle lange nogle af slagsen. Jeg arbejder mig stille og roligt fremad i det tempo, som de dårlige arme tillader, så mon ikke det når at blive færdigt i år. Jeg håber det, for jeg vil jo gerne i gang med at bruge det :)

onsdag den 11. august 2010

Udflugtsmål.

Her er vores udflugtsmål, Nyborg vold, hvor de spiller Oliver Tvist i år. Det er mange år siden, jeg sidst har været på volden, men den yngste har de sidste par år snakket meget om det, så nu skulle det være. Vi ankom i god tid og som i kan se, var det gode pladser vi havde midt for. Stykket var godt, synes vi i hvert fald, så måske det er starten på en ny tradition.
Måske nogle sidder og venter på "dommen over muffins". De smagte udemærket, men jeg kunne godt finde på at komme nogle bær i næste gang til at give lidt mere smag, og det vil jo ikke gøre dem mindre sunde.

tirsdag den 10. august 2010

Sund eller sundere.

En ny opskrift på nogle muffins, som skulle være sunde, ja eller i hvert fald sundere en mange andre opskrifter, skulle afprøves i dag. Opskriften er meget nem at gå til og her er den

FIBERMUFFINS
12 stk.

2 ½ dl hvedemel
1 dl brun farin
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
4 dl grovflakes(fx All-Bran Regular)
2½ dl skummetmælk
1 æg
½ dl oliemargarine

Bland mel, brun farin, bagepulver og salt. Opblød i en anden skål grovflakes i mælk og pisk æg og oliemargarine i. Pisk lidt efter lidt melblandingen i mælkeblandingen. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ved 175 grader i ca. 20 min.


De ser lækre ud og smagen tjaa, den ved jeg ikke noget om. De skal nemlig gemmes til i aften, hvor vi skal på udflugt

søndag den 8. august 2010

Hjemme igen.

Vi er hjemme igen efter en dejlig ferie.
Turen gik over Lillebæltsbroen og videre sydpå og så lige lidt til venstre.

Via denne gamle bro til Als, hvor vi har ferieret i egen (gammel) campingvogn i 14 dage.

Vi nyder at være i nærheden af vand, når vi holder ferie og det må vi sige, at vi var i år.

Med campingpladsen midt i billedet og vand til begge sider beliggende lige, når vi kører ud til Kegnæs.
Vejret har været dansk sommer, men det regn, der er kommet valgte tidspunkter, hvor det ikke betød alverden.